Gizem Moran-Atatürk İlkokulu/Çanakkale-KASIM AYI STEM UYGULAMALARIM


KASIM AYI STEM PLANI UYGULAMALARIMIZ
Planımızın giriş kısmında ; derse kablolu kablosuz kulaklık getirilerek öğrencilerin konuya dikkatleri çekildi.Planımızda yer alan soruların ardından Elif’in Arkadaşları videosu izletilerek planımızın keşfetme kısmına geçildi.



Planımızın keşfetme aşamasında; Konuyla ilgili olarak hikaye okundu,çocukların konuyu öğrenmeleri sağlandı.Ardından “gürültü duvarı”oyunu oynanılarak konuyu pekiştirmeleri sağlandı.

Planımızın açıklama kısmında; Öğrencilerin keşfettiklerini paylaşmalarına olanak verildi. Eksik kalan, kazanıma dair olan bilgiler  açıklanarak bilgi aktarımı tamamlandı. “Ses ve Hava”, “Şişe Müziği”, “Ses Seviyesini Ölçün” deneyleri yapılarak gözlem kaydı tutuldu.


“Ses yalıtımı nedir,nasıl yapılır?” hakkında konuşulmasının ardından gerekli materyaller verilerek planımızın derinleştirme kısmına geçildi.

Planımızın derinleştirme kısmında; gerekli materyaller verilerek çocuklara müdahale etmeden tasarlamaları istendi.Böylece mühendislik entegrasyonu sağlanmış oldu.

Yapılan straforlu döşemeleri test ettik.Hangisinde ses daha fazla hangisinde daha az karşılaştırmalı olarak test ettik ve inceledik.

Tasarımlarımızın ardından “kaç tane dikdörtgen kaç tane kare kullandık” şeklinde grafik çalışması yapılarak planımızın matematik entegrasyonunu sağlamış olduk.
Planımızın değerlendirme aşamasında; Gruplar  tasarladıkları ürünleri,ürünlerini test edip denerken   arkadaşlarına sundular..Denerken ses yalıtılmamış veya az yalıtılmış ürün için “nerde hata yapmış olabilirsiniz? hangi malzemeyi kullanabilirdiniz? gibi sorularla hata ayıklama yapıldı.Diğer grupların da sunumunu  dinleyen çocuklar   kafa kafaya vererek tekrar  ürünlerindeki eksik yönler üzerinde konuştular.


EBA'da ses kirliliğini azaltıyoruz haberimiz yayındadır :




Yorumlar

Popüler Yayınlar